XII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál – 232. – 2018.09.15-i adás

A VADEX Mezőföldi Erdő és Vadgazdaság idén ünnepli alapításának 65. évfordulóját
A Társaság elsődleges célja kezdetektől fogva az volt, hogy a hagyományos erdőgazdálkodás mellett megőrizze a világhírű magyar vadállomány és a vadászati kultúra értékeit, és megteremtse a magas színvonalú vadgazdálkodás és a vadhúsfeldolgozás feltételeit. Ennek a törekvésnek szerves részét képezi a vadgasztronómia területének a felkarolása is. A vadhús fogyasztás népszerűsítésében úttörő szerepet vállalt fel a Társaság.

A Társaság által 2007-ben útjára indított, immár 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál célja a kezdetek óta a kiváló minőségű magyar vadhús népszerűsítése.

A rendezvény gerincét alkotó vadételek alapanyagát a VADEX Vadfeldolgozó Üzeme szállítja. Az üzem 1973-ban kezdte meg tevékenységét a Fejér megye déli részén elhelyezkedő Soponyán. A szakembereknek és a technológiának köszönhetően olyan minőségi áru készül itt, majd kerül a hazai és külföldi piacra, amelyről gyakran a laikus fogyasztó nem tudja, hogy az egyik legegészségesebb élelmiszer alapanyagot választja annak elkészítésével. A magas ásványianyag- és rost tartalmú, alacsony zsírtartalmú élelmiszer számos fontos vitamint tartalmaz. Ezen tulajdonságainak köszönhetően a vadhús rendkívül előkelő helyet kap az egészséges élelmiszerek piramisán.