Eredményeink és terveink: összefoglaló a Védegylet választmányi üléséről

Aktualitásokról, a 2018-ban elvégzett feladatokról és a 2019-es tennivalókról is szó esett az Országos Magyar Vadászati Védegylet választmányi ülésén. A május 13-án, Lovasberényben megtartott tanácskozáson a testület tagjai egyhangúlag elfogadták a 2018-as tevékenységről szóló beszámolót, a szervezet és vállalkozásának 2018-as pénzügyi beszámolóját, 2019-es pénzügyi tervét és az idei feladattervet is.

Dr. Semjén Zsolt elnök az ülésen az időszerű témákról szólva egyebek mellett elmondta, hogy az Agrárminisztérium új földügyekért felelős államtitkára, Zambó Péter személye a jövőben is szavatolja a vadgazdálkodási ágazat érdekeinek érvényesülését. Szólt a 2021-es Vadászati Világkiállítás előkészületeiről, amelyekben a vadászati érdekképviseleteknek is komoly szerepe jut. Tájékoztatott arról is, hogy az Európai Unió a fegyverügyi jogszabályaink ésszerűtlen szigorítását várja el, amit a terrorizmus elleni küzdelemmel indokolnak, ezért hazánk – Csehországgal közösen – jelenleg perben áll az EU-val.

Összefoglalva a 2018-as eredményeket az elnök egyebek mellett kiemelte a jogszabályvéleményezést, a Védegylet kezdeményezésére immár online is elérhető ASP járványvédelmi képzést és vizsgát valamint az Erdei Szalonka Monitoring Programot is. Ami a 2019-es évet illeti, a vadgazdálkodók érdekképviselete a többi között foglalkozik a vadkárhoz kapcsolódó és egyéb aktuális jogi kérdések rendezésével, a vadra veszélyt jelentő fóliázott öntözőcsatornákkal, reprezentatív közvélemény-kutatás készülhet a vadászat megítéléséről, erősödhet a szervezet online jelenléte és az OMVV Senior Clubjának gondozásában előkészítés alatt áll az OMVV történetét feldolgozó és összefoglaló könyv kiadása.

Részletes összefoglaló és további információk a Védegylet honlapján:
http://vadaszativedegylet.hu/hirek/eredmenyeink-es-terveink:-osszefoglalo-a-vedegylet-valasztmanyi-uleserol.html