Téli kisvonatozás Pálházán ÉSZAKERDŐ Zrt.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. február 9-én szombaton ismét téli kisvonatozást szervez a Pálházi Állami Erdei Vasúton. A programra a zempléni erdők és a régmúlt időket idéző erdei vasutak szerelmeseit egyaránt várjuk. A résztvevők remélhetőleg szép fehér ruhába öltözött téli tájban vonatozhatnak majd Kőkapun át Rostallóig, és részt vehetnek egy érdekességekben bővelkedő erdei sétán, vagy téli fotósvonaton.

A program keretében délelőtt 10:30 órakor kirándulóvonat indul Pálházáról Rostallóra. A rostallói érkezés után egy erdész vezetésével erdei sétát tehetnek a résztvevők a Páfrány Tanösvényen, ennek során megismerkedhetnek a téli erdőgazdálkozás feladataival és a Zemplénben honos növény- és állatfajok jellegzetességeivel. A túra részeként meglátogatnak majd egy erdei vadetetőt is, ahol bepillantást nyerhetnek a téli vadetetés rejtelmeibe. A túra végpontja Kőkapu, ahol a helyi étterem kínál lehetőséget akár egy ízletes ebéd elfogyasztására is. 
A tanösvény-túrával párhuzamosan vasútfotósok számára fotósvonatot indítunk Rostalló – Pálháza – Rostalló viszonylatban. A fotósvonat menetrendje elsősorban a rostallói indulás és érkezés tekintetében kötött. Szerelvényünk az időjárásnak megfelelő összeállításban, zárt és fűtött személykocsikból áll majd, de nagy érdeklődés esetén akár egy nyitott személykocsi vonatba sorozása is elképzelhető.

Forrás: Északerdő